8 oct 2024, 18:51

Есенна мъгла 

  Poesía » Filosófica
71 0 1

Мъгла покрива светлината,

а виждаш пак кристално ясно,

че слънце, клекнало в душата,

оформя сенките прекрасно.

 

В очакване по спомени вървиш,

събираш багри, в шума ровиш,

след вятъра листа броиш,

с изминалото време спориш.

 

Стена до теб и улица шумяща,

пейзаж от къс прилегнало небе,

един сезон сезоните изпраща

с оголени от студ ръце.

 

Претопляш си мечтите в шепи,

сред другите – съвсем обикновен.

Мъгла с прогледнали и слепи

поглъща неспокоен ден.

 

© Весела Петева Todos los derechos reservados

La obra participa en el concurso:

Есента - сезон на равносметка, сезон на мъдрост, сезон на тъжна красота »

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??