Есенни случвания
Събирам думите си боси
скитали в цветната есен.
Събирам ги в сълзата
на моя свят болял.
Съшивам, вписвам усещания,
слънцеслучвания и дъждостишия.
Когато думите боси приседнат
на ръба на настръхналото време,
когато разстояния пресичат пътища.
Тогава от нежност притихвам,
потъвам в прегръдката на топлия залез.
Тогава отдавам се зашеметен
на ласките на две горещи ръце
в онзи сакрален миг на свечеряване.
Лудости сбъдвам и онемявам...
от обичане. И се случвам.
©Ванко Николов(Starkmaster®vn)
© Ванко Николов Todos los derechos reservados