30 oct 2015, 8:45

Есенни вишни... 

  Poesía » Filosófica
384 2 3

        

 

               Есенни вишни...

 

                     ...сън е бил, сън е бил тихия двор,

                   сън са били белоцветните вишни!

                                            Димчо Дебелянов

 

Не казвам, че ще бъде безпроблемно

(целта, уви оказа се висока!...),

но-о... някъде ни чака неизменно

пропуснатата някога Посока...

 

А пътища когато се събират

във  кръстен знак, объркват ни изцяло,

понеже там Душите не разбират-

това дали е: „Край, или Начало!...”

 

Във талвега на някогашни чувства

пропуснахме на вишните цъфтежа,

но знаеш ли- понякога се случва

и в Есента да цъфнат те с Надежда!...

 

И нищо, че снегът ще обезлисти

цветчетата им с ветровете бурни,

в душите ни разбунени от мисли

цъфтят си те: прекрасни и абсурдни!...

 

... А тъжно е, че Времето май  бърже

дори и нас нарочва за излишни

и няма плод цъфтежа да завърже

на: „ В Есента разцъфналите вишни”...

 

Но все така се радваме наивно

на тяхната магия „ белоцветна”-

докосвани и днес интуитивно

от болката в словата на Поета!..

 

Коста Качев

© Коста Качев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • !!!!!!!!!!!!!
  • Цъфтежът е винаги красив - през всички сезони.
    А безсмислена красота няма...
    Голяма поетическа находка са тези "есенни вишни".
    Поздравления!
  • Всички пътища се събират във вярата в красивото, и началото и краят се обезсмислят, когато се случи такъв „цъфтеж“? Харесах, поздрави.
Propuestas
: ??:??