27 sept 2018, 1:04

Есента 

  Poesía
317 3 4

 

Есента е вдовица и печално пристъпва.
Хоризонтът пред нея смутено се дръпва.

 

Безутешна изглежда, но не е в черни дрехи.
Примирена е сякаш и не търси утеха.

 

В колесница от вятър влачи шлейф от мъгли.
Дъжд са нейните сЪлзи. Упорито вали.

 

А листата засипват стъпките изведнъж.
Есента страда тихо по любимия мъж.

 

И с ръката си бледа маха дълго след ятото.
Есента е вдовица, вдовица на лятото.

© Нина Чилиянска Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??