5 abr 2017, 12:42

Есента е лудост 

  Poesía » Otra
381 0 4

Есента е полепнала сладостно

по разлистени в мрака очи.

И е грях, и дискретност отдадена,

уловила с тих шепот лъчи.

 

Тя е лудост и стъпки във времето,

ветрен огън и хладен пожар.

Съхранила сърцето и стремето,

тиха пепел е лумнала в жар.

 

И надежда е сгушена в шепите,

с куп светулки във пъстрият свят.

Тази есен е лудо прошепната…

И е обич… И пристан… И бряг.

© Веселка Василева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??