Етюди
Ти предложи да играем
на етюди и така
вечерта да не скучаем
с обичайната кавга...
Да започнем, ако може,
с предлагателен етюд:
аз на теб ще ти предложа,
а пък ти на някой друг...
Да ги изиграем вярно
(и дори с излишна страст)
може и да е забавно
ставащото между нас...
Може да добавиш нещо
от особен интерес,
а́ко прецениш, че спешно
то те занимава днес.
Само трябва най-умело
да го изиграеш ти –
(талантлива си и смело
може да се уреди́!)...
... но в играта на етюди
плаша се от мисълта,
че един – не много труден
може да е любовта!...
06.02.2022.
© Коста Качев Todos los derechos reservados