8 февр. 2022 г., 14:44

Етюди 

  Поэзия » Другая
264 0 0

Етюди

 

Ти предложи да играем

на етюди и така

вечерта да не скучаем

с обичайната кавга...

 

Да започнем, ако може,

с предлагателен етюд:

аз на теб ще ти предложа,

а пък ти на някой друг...

 

Да ги изиграем вярно

(и дори с излишна страст)

може и да е забавно

ставащото между нас...

 

Може да добавиш нещо

от особен интерес,

а́ко прецениш, че спешно

то те занимава днес.

 

Само трябва най-умело

да го изиграеш ти –

(талантлива си и смело

може да се уреди́!)...

 

... но в играта на етюди

плаша се от мисълта,

че един – не много труден

може да е любовта!...

 

06.02.2022.

© Коста Качев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??