28 ene 2021, 22:06

Езикът български?! 

  Poesía » Civil
142 0 0

I. Вик

Оскъднява Езикът ни,

чезне клетка по клетка.

И кънти в мен Паисиев вик:

"Българино, какво с теб случва се 

в крайна сметка?!"

 

II. Съдбоносен въпрос

Говорим и пишем с думи,

Излизащи сякаш от Матрица.

И виси със страшна сила

над нас, постоянно,

           съдбоносен Въпросът:

Как да възродим Днес 

Частица поне от Езика

на Захари Стоянов и в-к 'Марица?"

© Вълчо Шукерски Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??