И във Ронга, и в Перу,
във Аляска и Макао,
във Украйна също,
езикът - френски или китайски,
Бейсик или арабски,
еврейски или фински -
е спокойствие,
но и война.
Той е щастие и радост,
но и мъка и тъга.
Животът е ад,
когато езикът е неясен
и натрапчив.
Животът е богат,
когато езикът е
мелодичен и ясен.
А езикът на влюбените:
той е единствен,
винаги етичен, поетичен,
силен във мълчанието,
неотразим във мисълта,
велик в претворяването
на действителността...
© Марина Ангелова Todos los derechos reservados