Jul 30, 2013, 10:32 PM

Езикът на любовта 

  Poetry » Other
577 0 0

И във Ронга, и в Перу,

във Аляска и Макао,

във Украйна също,

езикът - френски или китайски,

Бейсик или арабски,

еврейски или фински -

е спокойствие,

но и война.

Той е щастие и радост,

но и мъка и тъга.

Животът е ад,

когато езикът е неясен

и натрапчив.

Животът е богат,

когато езикът е

мелодичен и ясен.

А езикът на влюбените:

той е единствен,

винаги етичен, поетичен,

силен във мълчанието,

неотразим във мисълта,

велик в претворяването

на действителността...

© Марина Ангелова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??