ФАКТ
Единствен верен ми остана
този бял посмачкан лист
и нему силно се надявам
да запази спомена ми чист.
Душата ми самотна се терзае,
че няма със кого да сподели
сърдечни болки и неволи
без после силно да я заболи.
Душа открита и готова
всекиму на помощ да се притече,
за общо благо и обнова
с добро през болка да го изведе.
Но немощна остава си накрая
сама пред хорската тълпа,
с молба единствена към ада или рая
да литне в безответната тъма.
2002 г., гр. Пловдив
© Мария Никленова Todos los derechos reservados