Под Дъга става
тясно за двама.
Във върло хоби вещ
горкана прави вещ.
Не от всеки любещ плуг
следва обичащ съпруг.
Бъди човек с генитал,
не генитал без човек!
Люби, щото живееш -
не живей, за да любиш!
Не обичай, щом живееш,
но живей, за да обичаш!
Не живей да потребяваш -
потребявай, че живееш!
Без любов е комедия,
без обич е трагедия.
Хормонархат
не е рахат.
Окситоцин
е охтоксин.
Зодия Сластолей
тикнете в мавзолей!
По ерото чирак - стига,
по агапе калфа - липса.
Социумът в стоп е
с вакуум от Обич -
стойности само безкрайност
и нула притежава тя,
точно тях любовта няма.
Супа - пощуряване,
гозба - пощръкляване,
десерт - оскотяване.
Зулуми -
с тулуми.
Без имунизация
против профанация.
Приели почина
да сторят кочина.
Паноптикум
без оптимум.
Не е добре
да си болен,
но е по-зле
да си долен.
В дреха леке
не е добре,
въз лик е зле.
Този свят
не е свят.
Панаири
на сеири.
Вече голота
не е срамота.
Слънце захожда,
месец провожда,
светът се оножда,
дали му подхожда -
сексово маймуна,
джендърно кратуна?
„Свири нощната фъртуна“,
скърца плътската трибуна -
в джипове горили,
в барове рептили,
хомо наследили,
Дарвин заблудили.
© Венко Василкин Todos los derechos reservados