Jul 15, 2022, 4:43 PM  

Фалософия 

  Poetry » Humour
614 0 0

Под Дъга става

тясно за двама.

Във върло хоби вещ

горкана прави вещ.

Не от всеки любещ плуг

следва обичащ съпруг.

Бъди човек с генитал,

не генитал без човек!

Люби, щото живееш - 

не живей, за да любиш!

Не обичай, щом живееш,

но живей, за да обичаш!

Не живей да потребяваш - 

потребявай, че живееш!

Без любов е комедия,

без обич е трагедия.

Хормонархат

не е рахат.

Окситоцин

е охтоксин.

Зодия Сластолей

тикнете в мавзолей!

По ерото чирак - стига,

по агапе калфа - липса.

Социумът в стоп е

с вакуум от Обич -

стойности само безкрайност

и нула притежава тя,

точно тях любовта няма.

Супа - пощуряване,

гозба - пощръкляване,

десерт - оскотяване.

Зулуми -

с тулуми.

Без имунизация

против профанация.

Приели почина

да сторят кочина.

Паноптикум

без оптимум.

Не е добре

да си болен,

но е по-зле

да си долен.

В дреха леке

не е добре,

въз лик е зле.

Този свят

не е свят.

Панаири

на сеири.

Вече голота

не е срамота.

Слънце захожда,

месец провожда,

светът се оножда,

дали му подхожда - 

сексово маймуна,

джендърно кратуна?

„Свири нощната фъртуна“,

скърца плътската трибуна - 

в джипове горили,

в барове рептили,

хомо наследили,

Дарвин заблудили.

 

 

 

 

© Венко Василкин All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??