15 feb 2017, 1:58

Фалшива любов 

  Poesía » De amor
827 2 4

Красива любов, привидно красива,
романтика, рози, парфюм, шоколад...
Във въздуха носи се пласт похотливост,
писма, валентинки из целия град.

Балони-сърца летят из небето –
символ на нечия днешна любов.
Бижутата лъскави – трепва сърцето
и всичко това е любовния зов.

Клиширани рози изсъхват във вази,
дрехи търкалят се до унижени тела.
Но любовният празник духът си запазва
и е есенция от фалш, маски и суета.

И все пак надявам се някъде там
да има любима и неин любим,
които без корист и капчица свян
се обичат, дори след свети Валентин...

 

© Роси Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Всичко вече е комерсиализирано... коледни сладкиши от октомври, великденски яйца от март. А свети Валентин е абсолютен кич, стих на място ... Колко е хубаво да получиш цвете "без повод"🌻🌺
  • Колко истина лъха от тук.
  • Благодаря.
  • Харесах ,унижени тела хубава хрумка
Propuestas
: ??:??