Оповести ме, ако искаш да раздираш
небето с празнична дъга
от ветровити опиати,
насъскали и кучета във тялото,
видели от екстаза на очите бялото.
Ако можех, бих се сторила невидима
и през всякакви пролуки
бих извайвала над злобата дъги
и после бих увивала със тях стрелите
завист, от която
невинните души тегобно просвистяват
от разнесени във въздуха
сгъстени с влага сплетени мъгли.
Провесили се в свода на безкрая
Повикали и духовете странни,
и пиперливо отчаяние на лудост.
Себеотрицание -
oбществено приета глупост.
Оповестяването трае дълго,
раздирането само кратък миг,
опиатите се губят във мъглите,
а ексатазът е прозрачен лик,
през който аз вменявам поглед
и с зениците на другата страна
оставям непристойните си мисли
в името на сринатата ни земя
с фалшиво припозната стойност
със име: БГ простота.
24.11.2009
Ямбол
© Мир Todos los derechos reservados