25.11.2009 г., 11:24 ч.

Фалшиво оповестяване 

  Поезия » Друга
567 0 1

Оповести ме, ако искаш да раздираш

небето с празнична дъга

от ветровити опиати,

насъскали и кучета във тялото,

видели от екстаза на очите бялото.

 

Ако можех, бих се сторила невидима

и през всякакви пролуки

бих извайвала над злобата дъги

и после бих увивала със тях стрелите

завист, от която

невинните души тегобно просвистяват

от разнесени във въздуха

сгъстени с влага сплетени мъгли.

 

Провесили се в свода на безкрая

Повикали и духовете странни,

и пиперливо отчаяние на лудост.

Себеотрицание -

oбществено приета глупост.

 

Оповестяването трае дълго,

раздирането само кратък миг,

опиатите се губят във мъглите,

а ексатазът е прозрачен лик,

през който аз вменявам поглед

и с зениците на другата страна

оставям непристойните си мисли

в името на сринатата ни земя

с фалшиво припозната  стойност

със име: БГ простота.

 

24.11.2009

Ямбол

© Мир Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • ... в най-простите неща се намира Смисълът, закодиран във Вселената... срината, но все още дишаща... Дъгоносна, привет!
Предложения
: ??:??