Фашизмът стреля в гръб...
Той винаги мирише-
заровен плитко труп
на някой "друг", "излишен".
Фашизмът-той е стръв
и с нещо си "над всичко"
вещае локви кръв
за всеки "чужд", "различен".
Фашизмът марширува,
отново е сред вас
и жадно търси фюрера си...
Фашизмът -той е страх,
омраза и ... Парички,
изстискани от нас.
"С наZ или против наZ"?
Оставам друг, различен,
не ще си правя пас,
".., защото се обичахме!"
© Кирил Ценев Todos los derechos reservados