18 ene 2011, 13:02

Фонтан и поточе 

  Poesía » Otra
586 0 2

 Ф О Н Т А Н  И  П О Т О Ч Е

 

Приятел доверен веднъж ме покани

във вила красива, до прелестен кът -

Отвсякъде  тя бе обвита в бръшляни,

в кристал и позлата стените блестят.

 

До вилата блика фонтан със басейн,

в средата Амурче с колчан и стрели.

От мраморна кана вода се разлива,

надолу се стича и нежно шуми.

 

Водата в басейна е кротко заспала.

Ни звук, нито вопъл, ни тръпка дори.

Така здраво я там оковала

оградата скъпа от бели мрамори.

 

Наблизо шуми си поточе игриво

от изворче чисто с кристални води.

От камък на камък подскачаше живо,

набирайки сили от древни гори.

 

В един миг си спомних аз пак за водата,

умираща бавно в разкошен затвор.

Разбрах, че най-скъпи са днес свободата

и синевата в безбрежен простор.

© Анка Келешева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Белите мрамори, богатството подтискат духа. За човек най- важни са свободата и синевата в безбрежния простор. Благодаря ти Роза ,че идваш на моята страничка.
  • Стих за живата и мъртвата вода.
Propuestas
: ??:??