5 mar 2022, 9:54  

Гара "Безименна" 

  Poesía
297 5 13

На гара "Безименна", влака

за никъде чакам. Без багаж,

заровено минало, илюзии

и мечти, разпилени по вятъра.

 

Билетът е еднопосочен:

невъзвращенец без право

на обжалване, без очаквания.

Осъден на безсрочие.

 

От толкоз житейски войни

какво на човек му остава?

О, свят! За миг се поспри!

Преди кръвожадната лава

да усмърти и последната гара!

© П Антонова Todos los derechos reservados

Безименните гари са милиони,
очите детски – в куфара с тъгата
и тя е бежанец, война я гони...
Ни дом остана, ни душа позната.
И релси се извиват – посивели, ...
  286  11 
Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??