21 ene 2015, 7:46

Гастровокализ 

  Poesía » Civil
570 0 0

Щом усещаш в стомаха си кухо пристъргване

и зловещо червата ти куркат от глад,

щом в джоба само стотинки подрънкват

и пред щанда смутено се дръпваш назад.

 

Щом просторът стоцветен – изглежда ти ален

като кървава пяна връз черен базалт

и гори в облак дим твойта струна подпалена...

Щом живота си влачиш сред мухъл и кал –

 

Глухи звуци напират в гърлòто пресъхнало

и ръцете в юмруци се свиват със пот.

И отеква викът ти натегнат до скъсване:

Искам моя си – НОРМАЛЕН живот!

© Димитър Ганев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??