От гората иде с тътен глух,
с най-дебелия кожух.
Чупи клони, съчки рони,
всички живинки прогони.
Край потока души, души,
търси сочни зрели круши.
А повее ли ветрец
и замирише на медец,
почва да се олюлява
и направо полудява.
Към кошера се втурва,
в миг го прекатурва,
бързо лапа от медеца!
Кой е това?
© Людмила Зарева Todos los derechos reservados