14.01.2008 г., 15:51 ч.

гатанка - 9 

  Поезия » За деца
1388 0 10

От гората иде с тътен глух,

с най-дебелия кожух.

Чупи клони, съчки рони,

всички живинки прогони.

Край потока души, души,

търси сочни зрели круши.

А повее ли ветрец

и замирише на медец,

почва да се олюлява

и направо полудява.

Към кошера се втурва,

в миг го прекатурва,

бързо лапа от медеца!

Кой е това?

© Людмила Зарева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??