26 nov 2014, 22:06

Генгар 

  Poesía » Otra
880 0 0

ГЕНГАР - GÄNGER

 

Очите червени гледат коварно.

Зъбите бели се смеят злорадо.

Шипове разни стърчат от гърба.

От опашката къса чак до врата.

 

Ушите стоят му като рога.

Събрани в едно са тяло, глава.

По своите малки ръце и крака.

Пръстите остри като кама.

 

Кожа лилава, твърда и груба.

Носи се мирис на печена гума.

Нисък и кръгъл на мина прилича.

И като призрак свободно прелита.

 

След него се носи студена вълна.

Над сенките властва, обича нощта.

Мълнии черни той призовава.

И през стените лесно минава.

 

Живее да всява ужас и страх.

Пакости върши час подир час.

Вилнее навред досущ като хала.

Създавайки хаос се забавлява.

© Свето Слав Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??