ГЕНГАР - GÄNGER
Очите червени гледат коварно.
Зъбите бели се смеят злорадо.
Шипове разни стърчат от гърба.
От опашката къса чак до врата.
Ушите стоят му като рога.
Събрани в едно са тяло, глава.
По своите малки ръце и крака.
Пръстите остри като кама.
Кожа лилава, твърда и груба.
Носи се мирис на печена гума.
Нисък и кръгъл на мина прилича.
И като призрак свободно прелита.
След него се носи студена вълна.
Над сенките властва, обича нощта.
Мълнии черни той призовава.
И през стените лесно минава.
Живее да всява ужас и страх.
Пакости върши час подир час.
Вилнее навред досущ като хала.
Създавайки хаос се забавлява.
© Свето Слав Всички права запазени