Техническа квалификация и умение
за геодезиста това е определение,
а щом приложи и наука в практика,
се получава много сложна тактика.
Събиране и оценяване на информация,
също и измерване на ситуация,
научил дузина термини и думи,
обича да разтяга той локуми.
С тежкото си снаряжение
проявява доста въображение,
работи на всякакъв терен
и трудът му е добре платен.
Разделя обществените от частните земи,
като си води обстойни записки,
а за национални и интернационални граници-
изчисленията поне са трийсетина страници.
За целта намира скрити точки,
понякога се налага и да кърти плочки,
намери ли ги-извършва тайнствен ритуал,
по-свещен и от завършващия бал.
Около нея обикаля със трикрака патерица
и подскача като бясна катерица,
ала не му помага и огненото, парещо кълбо-
чувства се като печено слънчогледово зърно.
Планира, развива и преустройва собствеността,
а сметките й достигат безкрайността,
работата изисква много време,
но с нея кой ли друг ще се заеме?
Разкарва се с оръфания си костюм,
досущ приличащ на някой гюм.
по улицата зяпат го учудено,
ама погледите остават върху него непринудено.
Уж изправен, а приведен си върви,
сякаш гледаш Квазимодо, но милион пъти,
той е и леко кривоглед,
а от измерванията на очите вече нужен е и лед.
Изглеждащ винаги изтощен и скапан,
защото все от кучетата е нахапан.
не стига и това, а и паметта му е скъсена,
за да се прибере оставя знаци по терена.
Ето на-гатанката е разкрита,
таз, която в потайност е била обвита-
мразиш докато го учиш,
но се радваш когато сполучиш!
© Георги Георгиев Todos los derechos reservados