18 may 2022, 15:02

Герои 

  Poesía » Odas y poemas
303 0 0

Герои

 

Помниш ли, че си говорихме

за онези трудни времена,

за дни, в които са се борили

за правда и за свобода?

 

Помниш ли за нашите герои,

паднали по време на война?

За тях никой нищо не говори,

понеже носят „малки имена.“

 

Един войник на фронта – пушечно месо,

един младеж във гроба – човешко същество.

Едни родители, оплакали снажния ерген –

за верните приятели без слънце в слънчев ден.

 

Да беше един войник, но са много,

да беше една война, но не е.

Ах, колко мечти днес плават

без посока в открито море.

 

За победителите ние знаем,

на портретите са техните лица,

но войните се печелят

от тези с малки имена.

© Айлин Мустафа Еврен Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??