Довери ми всички твои тайни
Разкажи ми целия живот
Сподели за дните благодатни
Запознай ме с целия си род...
Направи от мен частичка твоя
Запази ме като свиден дар
Приюти ме във душата своя
Покажи къде си господар...
Помисли с какво да ме зарадваш
Пожелай ме като светлина
Докосни ме щом до теб засветя
Целувай ме докато спя...
Прегърни ме щом ми е студено
Стопли душата ми с любов
Отмервай времето ни отредено
Пази ме от живот суров...
Закриляй ме че аз съм ценна
Дарявай ми човешки благини
Показвай ме като икона
Осмисляй всичките ми дни...
Люби ме като за последно
Изгрей от мене прероден
Повярвай в щастието вечно
Моли се то да бъде с мен...
© Ирена Георгиева Todos los derechos reservados