15 feb 2018, 22:19

Гласът на истината 

  Poesía
496 0 1

Кажи ти моите и аз твоите кривини,
па да се поправим и да вървим наедно.

Васил Левски

 

Не си ти наш народен предводител! Не си –

народа, щом превръщаш в избиратели,

опиваш се от думи на ласкатели...

Сред хората сам истината потърси!

 

Във електронни медии и в пресата

по-скоро изкривена, даже смазана,

замазана, лустросана, наказана

и някак си внимателно поднесена

е истината...

Народът  с думи може

сам себе си да критикува. Също –

водача свой, дори да е могъщ той...

Народа си послушай, не – „велможите“!
 

                      Живодар Душков

© Живодар Душков Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??