Гледа ме времето
Гледа ме времето, някак виновно
и то просто се чуди.
Как животът премина с годините
бързи, хубави, понякога лоши.
Мигове, пропуснати като успокоение,
оставили следи като отпечатък
на онова време, което наднича
виновно сега в дните ми.
Но косите побелели
с това мъдро време разбират
тези спомени, които в душата ми
се чудят и напират.
А те, годините, вече старите
дошли са на гости пред прага ми.
Но все още закачливо се смеят,
в стиха ми неразбрани.
© Мария Todos los derechos reservados
Също моля приемете думите ми за лично мнение с нулев заряд на заяждане, защото не влагам и атом злоба, заявявам го с ръка на сърцето.
Аз, за разлика от много хора, съм възпитан да уважавам по-възрастните и, смея да твърдя, че се гордея с това.