27 dic 2019, 7:45

Глутница изгубени сърца 

  Poesía » Filosófica
598 1 3

 

Непотребни свитъци, листа 
това ли е историята, която пишем?
Нима след нас не ще се случват чудеса,
а светът ще трае докато дишаме?
а днес ...
Купчина мрачни стъкълца
лица, тъй рано посивели 
глутница изгубени сърца
живеят, без дори да са благодарили!
Кои са те? Невръстни, разпиляни,
влизат в битки с двете си ръце,
но не знаят всъщност що е рана
нито знаят как боли сърце...
И любовта им е безкрайно чужда
кръв тече студена във плътта
а погледът им - тъжно празен
търси само пристан за нощта.
И жалко е, и е жестоко
безличието във младата душа
опитваща се, да се цели нависоко,
а всъщност се разбива в пепелта!
Нелепо и безследно пропиляване
във жизнен, времеви стандарт
денят се дави в надпреварване,
и нищо няма да се върне пак.
Но прошка всеки трябва да получи
дори родените във време безпощадно,
когато всичко ценно рязко се пречупва
а животът се сравнява с оцеляване!

 

© Весела Маркова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Благодаря Катя.
  • Поздравления за стиха ти, Весела!
    'Но прошка всеки трябва да получи
    дори родените във време безпощадно,
    когато всичко ценно рязко се пречупва
    а животът се сравнява с оцеляване!"
  • Хубаво.
Propuestas
: ??:??