20 mar 2012, 23:29

Гнездо за лястовици 

  Poesía
702 0 18

От зимата и помен не остана -

по плочника блещука само

гравирано небе във локва
от жълта човка на врабче.

 

Земята се изми като невеста,

разроши си къдриците зелени,

а облаците, като аргонавти,
отплуваха за златното руно...

 

И без умора пак нанизвам

в оста на земното кълбо

надежди, като лястовици бели,

в очите ми да свият пак гнездо.

 

 

 

 

Честита пролет, приятели!

 

© Весела ЙОСИФОВА Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??