21 dic 2015, 21:25

Гняв и болка 

  Poesía » De amor
241 0 0

Гняв и болка

  Тук Пролетта дойде с цветя и птички.
Зеленото  във Синьото се впи.

На  Пролетта сега се радват всички,
но  нас  и днес, душата ни боли!

 

Настръхвам от студени тръпки!
Те  искат да ни разделят!
Дори при първите ни плахи  стъпки,
опитаха се да ни спрат.

 

Аз  гол сред вълците  останах

С ботушите си спряха любовта!...
Аз твърдо срещу снобите въстанах...
И пред тях, не преклоних глава…

 

Те чувствата ни  заклеймиха.
О, вмъкнаха се силом между нас.
И със забрани любовта убиха.
А заедно със любовта – и нас!

 

Ний страдаме във тази мила пролет.
И гняв велик в душата ни лежи.
О, спряха  ни при първия ни полет,
Не с истини, а със лъжи!

 1950г.Първомай

 



© Христо Славов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??