10 jun 2010, 23:30

Годеник 

  Poesía » Filosófica
450 0 2

            ГОДЕНИК

 

Смъртта ме покани за годеник...

Погледна ме плахо в очите.

Поседна.

               После минута мълча...

Страхът затвори очите ми.

Молих се, дано телефонът

 до мен прозвъни.

Да изгони тази досадница стара.

А той мълчи ли,

                            мълчи...

Мама ще позвъни,

               но я няма.

Отдавна Умря...

Съпругата мисли за децата.

Препържва обичта ни любимата -

гладното време да нагости...

Телефонът прозвънва.

                        Ще  живея!

... Обади се лудата,

              която живее отсреща...

© Мимо Николов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??