Намерих го паднало в някаква ниша до входа.
Измачкано, цялото в стъпки и мръсни петна.
Не зная какъв шантав вятър го беше довяло,
но нямаше марка и липсваше адресат.
Видях че е тънко, по-тънко от детски хербарий.
Видях, че с дъжда е провело немалко войни.
По всичко личеше, че още не беше отваряно.
Едва ли таеше надежда да се спаси.
Отворих плика- незначителна проста хартия.
И две думи "чакам те",
свити на първия ред.
Наивни, трогателни, малки, но с толкова сила,
та чак се усмихнах,
макар да не бяха за мен.
Изрових от шкафа си плик със сатенена нишка.
С молив нарисувах голямо червено сърце.
Отново го върнах във същата сбутана ниша
и просто си тръгнах.
Дано да извади късмет!
© Ирина Колева Todos los derechos reservados