Apr 17, 2021, 6:26 PM

Голямо червено сърце 

  Poetry
562 10 33

Намерих го паднало в някаква ниша до входа.

Измачкано, цялото в стъпки и мръсни петна.

Не зная какъв шантав вятър го беше довяло,

но нямаше марка и липсваше адресат.

Видях че е тънко, по-тънко от детски хербарий.

Видях, че с дъжда е провело немалко войни.

По всичко личеше, че още не беше отваряно.

Едва ли таеше надежда да се спаси.  

Отворих плика- незначителна проста хартия.

И две думи "чакам те",

свити на първия ред.

Наивни, трогателни, малки, но с толкова сила,

та чак се усмихнах,

макар да не бяха за мен.

Изрових от шкафа си плик със сатенена нишка.

С молив нарисувах голямо червено сърце.

Отново го върнах във същата сбутана ниша

и просто си тръгнах.

Дано да извади късмет!

 

 

 

© Ирина Колева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??