16 oct 2008, 12:48

Голямото сбогуване 

  Poesía » De amor
1402 1 5
 

Голямото сбогуване

                               ... на най-голямата ми болка

 

Започна се... голямото сбогуване

на две сърца, които се обичаха,

на две души, от завистта погубени,

на две деца, които се заричаха.

 

Приключи се с безкрайното отдаване,

с търпението... А заедно те тичаха...

Изпиваха целувки до задъхване,

а днес не помнят даже, че се вричаха.

 

Отнеха им на любовта безумието,

изтръгнаха крилата им разперени.

За тях остана много, но от другото...

А то любов ли е - безкрили и в съзнание.

 

Не знаейки, че всичко ще си струват,

нехаеха за чуждите прегради...

Не искаха да виждат и да чуват,

а само да целуват до забрава.

 

Допуснаха студенина в пространството,

във милиметър само между устните,

а тя достатъчно била изгаряща,

че дланите им свързани да пръсне.

 

Започна се... голямото сбогуване!

Започна се... и  няма свършване.

Единият ще тръгне, ще пътува...

А другият ще тлее за завръщане.

 

© Ива Милорадова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??