15 abr 2010, 10:43

Горчиво вино 

  Poesía
859 0 7

И тази нощ за тебе аз ще пия,
от виното, което пихме ние.
Преглъщам го със мъка и не крия - 
горчиво е, но пак си казвам: Пий! 
В кристална чаша с виното червено
се взирам аз до късно със тъга.
Отпивам глътка, шепна си: Простено!
Но пак ме стяга пустата душа!
Отпивам пак, дали си струва?
Отвън просветва, тръгва си нощта.
Сърце се с вино не лекува,
не се лекува с вино и душа!
Това, което на човек му стига,
е чаша обич - три пъти на ден!
Честит ще е и тост ще вдига,
а виното горчиво е за мен!
Последна глътка, слънцето изгрява,
проблясва пак червена течността!
Напразно пих, любов се не забравя -
отнасяш я дори във вечността!

© Евгения Георгиева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??