ГОРЕЩА ИМПРЕСИЯ
На хоризонта се процежда
и бликва утринно петно.
Предизвикателно поглежда
огромно слънчево око.
Морето светнало трепери,
вълни издишват дъх солен.
Връз небосклона се катери
денят задъхан
с пламнал шлем.
По пясъка се стича злато,
през въздуха прозира жар.
Пълзи напечен
зноен вятър
край дюните с кафяв загар.
Небето врящо се разтапя
в потоци с цвят изпепелен,
минути нажежени
капят
в дланта
на раковинен ден...
© Димитър Луканов Todos los derechos reservados