4.08.2011 г., 6:58 ч.

Гореща импресия 

  Поезия » Пейзажна
484 0 1

                                   ГОРЕЩА ИМПРЕСИЯ

 

 

На хоризонта се процежда

и бликва утринно петно.

Предизвикателно поглежда

огромно слънчево око.

 

Морето светнало трепери,

вълни издишват дъх солен.

Връз небосклона се катери

денят задъхан

с пламнал шлем.

По  пясъка се стича злато,

през въздуха прозира жар.

Пълзи напечен

зноен вятър

край дюните с кафяв загар.

Небето врящо се разтапя

в потоци с цвят изпепелен,

 

минути нажежени

капят

в дланта

на раковинен ден...

 

 

 

 

© Димитър Луканов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??