10 ago 2010, 12:20

Горска олимпиада 

  Poesía » Para niños
659 0 8

Подаде нос 
от своята къщурка
добрата стара 
баба Костенурка,
погледна плахо 
кой до нея крачи,
оказа се, 
че охлювчето тича по задачи.
Къде пак тичаш,
охлювче рогато,
не бързай, 
ще те заболят краката!
Седни до мен за малко 
да починеш
набързо, 
щеше май да ме подминеш?!
Нали сме с тебе 
скоростни бегачи,
та искам да те питам, 
значи...
ти знаеш ли, 
таз вечер по прохлада
започва 
горската олимпиада.
Днес срещнах стария 
и тромав слон -
и той ще тича с нас 
на маратон.
А Зайко
пъргав и наперен
ще участва 
в петобой модерен.
А аз пък, 
как се притеснявам...
не ми се иска хич да изоставам,
да тичам бързо, 
със зайчето напред
да се кача на стълбичката, 
най-отпред!

© Валка Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??