5 abr 2021, 10:54

Горски гатанки 

  Poesía » Para niños
1214 5 24

Води своето детенце,
малко шарено сърненце
сред дърветата го скрива,
бърза тя е и плашлива,
хапва пролетна тревичка
и нарича се? (Сърничка).
Рижото кожухче меко,
всички виждат, от далеко,
кукувицата щом кукна,
тя към курниците хукна.
Шаро лавна и я слиса,
знаеш, че е? (Кума Лиса).
Най е мъдър той в гората,
гледа изнад очилата,
ако трябва ти съвет,
него търсиш най- напред.
Знае всеки ученик -
той е (бухалът) умник.
Пролетта събуди всички,
животинки и пчелички.
Грее шапката му ярко,
сам-самин стои? (Гъбарко).
Вятърко в клонака спира,
този стих му рецитира.

 

© Надежда Ангелова Todos los derechos reservados

La obra participa en el concurso:

Горска пролет »

4 Puesto

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??