Малките животни сиви
бродят по пътечки криви.
Вятър ноемвряк забрули
листи, дренки, жълти дюли.
Лиса, ежко, котарана
сбират зимнина, прехрана.
Мишо, прилепчо и жабка
пият от росата капка.
А пък врабчо и змията
мяркат къщичка богата.
- Кой ли вътре ще живее?
Нека влезем и се сгреем!
И похлопали тъй плахо -
пуста била тая стряха.
И видели през стъклото
кости бели там да светят.
И затичали в уплаха,
и от ужас онемяха...
Котенцето пак заспива
покрай печката игрива.
© Златко Тошков Todos los derechos reservados