15 ene 2008, 22:10

Горските медузи 

  Poesía
572 0 6

Древен храм сред горските дървета.

Виждам пред очите си, в съня си.

По вълнички, в езеро се носи,

шепотът на горските... медузи?!

 

Горските медузи, не в морето,

губят пипалата си парливи,

а сдобиват се със дълги коси

и стават много, много по-игриви...

 

Що за сън?

Аз чудя се в съня си,

все пак мисля си, че не сънувам.

И дочувам песен зад гърба си,

в храма тичам, в храма аз се скривам.

 

Бягат с мебе горските медузи,

но са вече чудни хубавици.

Като древногръцки музи,

със сини и просветващи очици.

 

Влизам в храма, после се озъртам,

не било е чудо то такова...

Във олтара древен аз надзъртам,

стряскам се и се събуждам с сила нова.

 

Сън бе странен - с горските медузи.

Всъщност откъде ли знаех, че медузите са горски,

с бели блузи? Но след като събудих се,  се маех...

© Борислав Ангелов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??