25 ene 2014, 18:21

Господи, върни се 

  Poesía » Otra
487 0 2

Хайде, Господи, върни се
да си вземеш всичко ти.
Че откакто ти ми даде,
трупам лихви и сълзи.

Тук съм още, на Земята.
Пазех своята душа.
Но гостува ми съдбата
и за миг я разпиля.

И сега я пазя, скрита
в мойто тяло да кърви.
Как е? По-добре не питай,
веч не може да лети.

Че е мъртва и я влача
в свойто смъртно тяло аз.
И бъди ни ти палача,
този свят не е за нас.

 

Деница Дачева

© РозатаНаЙерихон Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??