22 mar 2018, 11:42

Гостенка 

  Poesía » De amor
607 0 0


Любовта за някои е чудо, 
за други пък е дълго чакан гост, 
но всички знаят, че е лудост
и щом посрещат я – ѝ вдигат тост. 


И канят я, отворили сърцата си, 
предлагайки и всичко, дето имат те, 
а тя се настанява, като у дома си –
копнеж, въздишки, РЕВНОСТ са ѝ канапе. 


Да изчезне изведнъж е друго нейно хоби. 
И хазяинът на този дом 
разбира, че в сърцето му е станал обир, 
а след обира - настанал е погром. 


Сълзи и болки, всякви клетви, 
отричане завинаги от любовта, 
но тез създания човешки, клети
копнеят пак за всичкото това.

Из стихосбирката "Безвремие" 

На Росен Николов©

© Росен Николов Todos los derechos reservados

Гостенка е творба от първата ми книга "Безвремие" 

Всички права запазени за Росен Николов©

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??