26 oct 2015, 22:20

Говори ми се 

  Poesía » Otra
544 0 2

Говори ми се. Няма да мълча.
От себе си изхлузила съмнения,
тъй както ручейна и бързата вода,
потичам по ръба на своите доверия.

Обвързаностите от себе си съм смъкнала.
По гола съм от всякога, и по душа.
Каквато вятъра съм винаги обичала
с мелодия от счупената своя стомна.

Доверие изгубено не се завръща.
Ни минало забулено в тъма,
но често във съня ми ме подсеща,
че само да се крехне, ще се разкрещя...

Говоря. Не крещя. Да бъда чута!
Живея времето си вече без лъжа,
и гордостта за мен остана чужда,
защото се научих, да говоря.

Щом мъж се довери разтворил двери.
Не изневерявам, и не го предавам.
Но знам едно наум, че всички стомни
са пукнати, и капките допивам...

Живея миг за миг и знам, че утре
не зная где ще съм във светлина или тъма,
но знам, че чуждият ми стана близък,
а близкият прогони моята душа.

Научих си урока от живота, да мълча!
Но днес ми се говори и разказва...
Животът притча е от простите слова,
и сложен, щом и близък те предава...

© Евгения Тодорова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • "но знам, че чуждият ми стана близък,
    а близкият прогони моята душа."

    Вярна и точно поднесена констатация, придаваща колорит на текста!

    Поздрав, Джейн Еър!
  • Впечатли ме! Красиво поднесени истини! Поздрави!
Propuestas
: ??:??