Десет семенца посях,
десет мънички мъници.
Сетне с лейка ги полях
и завих с' земя и трици.
Десет мънички душички,
десет нежни раменца.
Десет палави очички,
ще ме чакат в утринта.
Да им дам водичка прясна,
да ги милвам със ръка.
Десет пъти да им кажа,
че са моята душа!
© Хари Спасов Todos los derechos reservados