25 dic 2012, 11:41

Градът на любовта 

  Poesía » De amor
618 0 3

 Отново съм в Париж и въздухът ухае на любов.

 Редят се шеметно дворци, градини, хора,

 понесени в любовен танц.

 Свидетели на нашата любов,

 зоват ме улици на стъпки и вплетени ръце.

 

 Аз пак съм тук... но съм сама.

 В пъстрия ти поглед не потъвам

 и не докосвам влюбените ти ръце.

 Самотно е в града на любовта...

 Как искам да възкръснеш като феникс,

 да ме погледнеш с поглед закачлив,

 да ме обгърнеш и в любовта си да се потопим.

 

 Оглеждат се в Сена вековните сгради

 и шепне реката, гальовно повтаря

 своя вечен рефрен: "Je t'aime, je t'aime..."

 

© Мария Венциславова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??