14 nov 2023, 11:44

Греховен стон 

  Poesía » Civil
123 1 0

Когато някой иска да те спъне,

да те постави без вина във шах,
ти знай, че в хода сам ще се препъне,
а от душата му ще стене грях.

 

Вдигни глава, с усмивка превъзхождай
на злобата и завистта света.
По склона на съдбата се разхождай 
и не търси в сърцето си вина.

 

В живота винаги ще има хора,
които не познават доблестта,
ще търсят, ще се кланят на раздора,
но няма да докоснат радостта.

 

Защото тя не идва по заръка,
не се поддава на фалшив каприз.
А ражда се от вяра и сполука,
докоснати от девствения бриз...

© Наташа Басарова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??