13 nov 2024, 8:57

Грешни рими 

  Poesía » Otra
167 4 10

Даже утре... мен да ме няма...
ще съм скрита... някъде... тук. 
Откровена... До глупост ли пряма...?
Но оставих... към мен... има път.

 

В грешни рими, объркани строфи
и без точка дори, без тире,
оцелявах... напук... и нарочно,
тъй... на някой... изтънчен поет. 

 

Ти... мрази ме. Отхвърляй. Отричай. 
Всяко чувство е... повод за тост. 
Но не исках... на тях да приличам. 
На Света ни... съм крехка за лост.

 

Запетая... в роман на живота. 
Бледолика... безплътна луна. 
Диво цвете... В тревиците боса,
за душата си... търсех храна...

 

© Виолета Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??